Torbjörn Sassersson

Jag söker fler uppdrag
Skribentjobb, webbproduktion, webb-PR, webbredaktör, projektledning, research, utbildning. Läs mer på min företagswebb. Jag ger även föredrag.

Privat

Kontakta mig via denna sida

Jag svarar på några frågor om utbildning, yrken och projekt

Biography in English

Mina artiklarSEO

Wikileaks räddar liv och väcker insikten om krigföring som världens mest framgångsrika affärsidé

Richard Branson’s framgångsrecept för enmansföretagaren

ORM-konsulter hjälper dig reparera ditt online-rykte

Har du eller ditt företag drabbats av dåligt rykte på webben?

Skydda dig enkelt från skadlig strålning från mobiltelefoner

Fler artiklar


Hem | Kontakta mig | Denna sida uppdaterades: 2010-08-04

Vem är Torbjörn Sassersson?

Torbjörn Sassersson arbetar som skribent, webbredaktör, kommunikatör, webbproducent, filmare och föredragshållare. Han har ett varierat förflutet med erfarenhet från ämnesområden som; webbproduktion, bioenergi, miljö, miljöutbildning, akvatisk ekologi, medvetandeforskning, bank/finans och intelligenta hus. I botten har han en fil. kand i miljövård från Stockholms universitet påbyggd med utbildningar inom kommunikation från AcadeMedia och Poppius. Han har stort intresse för analys, lateralt tänkande och idéskapande inom respektive ämnesområde. Torbjörn håller föredrag bl a om marknadsföring på webben.

Kommunikatör, webbproducent och frilansande skribent
Torbjörn Sassersson har sedan 1995 arbetat på flera byråer och för ett antal organisationer och företag i webbrelaterade kommunikationsprojekt. Det senaste heltidsuppdraget var som inhyrd chefswebbredaktör för Danske Bank Sverige under 14 månader, 2008-2009. Torbjörn har arbetat eller arbetar för Arla, Energimyndigheten och LRF samt många små- och medelstora företag. I samarbete med byrån Jefferson Communication startade och drev han åren 1999-2002 mediabolaget Smarta Hem Media i centrum av branschen för så kallade intelligenta hus. Smarta Hem Media sponsrades av Skanska, Vattenfall (Sensel) och Ericsson (BlueLabs) samt några nystartade bolag då delägda av IT Provider (Lime Consulting, Rivermen). Bolaget levererade artiklar till Passagen Boende och lanserade i samarbete med ExpoNova Sveriges första konferens om intelligenta hus. Torbjörn har som webbredaktör arbetat flera år inom bioenerginäringen. Läs mer på Sasser Media Lab.

Som miljökonsult producerade han en miljömanual för hotell och företag (Ibis Hotel fd Good Morning Hotels) samt genomförde en omfattande dykinventering av Stockholms skärdgård, ett projekt delvis finansierat av Länsstyrelsen. Det hann 1997 bli en interaktiv miljöutbildning för Telia också. Jag var i det projektet underkonsult till ERM Dynamo och GEAR.